O
t
a

y
h
t
e
y
t
t
ä

Keskusmuisti (RAM)

Keskusmuisti on suorittimen (prosessorin) ohella tärkein kannettavan yleiseen suorituskykyyn vaikuttava tekijä. Keskusmuistilla tarkoitetaan koneen käyttömuistia jonne tallennetaan tietoja koneen käytön aikana. Muisti tyhjenee aina kun tietokone sammutetaan tai käynnistetään uudelleen, joten sitä ei käytetä tietojen pysyvään säilytykseen, vaan tätä käyttötarkoitusta varten kannettavassa on kiintolevy.

Suosittelemme kannettavaan vähintään 4 gigatavun keskusmuistia. Tämä riittää koti- ja työkäytössä yleisimpien ohjelmien ja käyttöjärjestelmän sujuvaan toimintaan. Mikäli käytät konetta myös viihde- ja pelikäytössä tai käytät työssäsi raskaita sovelluksia kuten kuvankäsittelyä, suosittelemme hankkimaan vähintään 8 gigatavun keskusmuistilla varustetun laitteen. Mikäli olet hankkimassa kannettavaa, jossa keskusmuistia on vain 4 gigatavua, voit yleensä jo ostohetkellä päivittää kannettavan keskusmuistin edullisesti. Keskusmuistin määrää ei siis yleensä kannata asettaa ehdottomaksi valintakriteeriksi konetta hankittaessa, koska muistin voi helposti päivittää jo ostohetkellä suuremmaksi.

Keskusmuistin päivityksellä vanhaankin kannettavaan saadaan edullisesti lisää käyttöikää. Usein vanhojen kannettavien käyttöä hidastaa eniten liian pieni keskusmuistin määrä. Autamme sinua löytämään vanhempaan laitteeseesi sopivan muistipäivityksen ja voimme myös suorittaa asennuksen nopeasti ja edullisesti. Ota yhteyttä ja kysy lisää!