Kirjoittaja Aihe: Asus x550xj, ajuriongelmia vai fyysinen vika  (Luettu 1534 kertaa)

ennis

 • *
 • Viestejä: 1
  • Profiili
Asus x550xj, ajuriongelmia vai fyysinen vika
« : 07.03.17 - klo:19:21 »
Hei!

Olen vuosi takaperin ostanut Asuksen koneen peli- ja opiskelu- ja työkäyttöön. Alusta asti koneen kanssa on ollut pienoisia ongelmia, mutta ajan myötä ne ovat muuttuneet rasittavammiksi. En ole varma onko kyseessä rautavika, ajurit vai ihan vaan Windows 10.

Ensimmäisenä ilmi tuli langattoman verkkoyhteyden katkeilu. Vaikuttaisi siltä, että verkkokortti sammuttelee ja käynnistelee itseään omatoimisesti, minkä johdosta verkkoyhteys sitten aika ajoin katoaa. Asetuksista on laitettu, että verkkokortin ei pitäisi katkaista yhteyttä virransäästö syistä (koskaan kysymättä), mutta eipä ole auttanut. Kone voi toimia tämän osalta ongelmitta hyvin viikon, pahimmillaan nettipätkii minuutin välein. Yleensä nettiyhteys palaa, kun yhteyden katkaisee ja yhdistää uudelleen - kunnes taas katkeaa. Nettiyhteyden pätkiessä langattomien verkkojen lista tyhjenee kokonaan - muita verkkoja kuin se, johon mukamas ollaan yhteydessä, ei näy. 

Toisena ongelmana on kosketushiiri. Alusta asti kosketushiirtä ei ole saanut kytkettyä pois päältä halutessa - tämä on peli käytössä ja kirjoittaessa vähän ongelmallista. Sittemmin hiiri on alkanut elämään omaa elämäänsä - ilman, että kosketushiireen koskee tai muuta hiirtä liikuttaa, kursori vipeltää näytöllä omia aikojaan ja käynnistelee ohjelmia/sulkee ikkunoita/painelee asioita. Liikehdintä tapahtuu yleensä vain pystysuunnassa. Pelkän kosketushiiren kanssa ei pysty elämään - hyvin usein käy niin, että hiiri ei tunnista kosketusta, tai se heittelee kursoria ihan minne sattuu (jos vetää hiirtä alaspäin, kursori pomppaa ylälaitaan tai toiseen sivuun sen sijaan, että liikkuisi alas). Hiiren "vipeltäminen" ja omatoiminen paineskelu on aivan käsittämätöntä. Sitä ei tapahdu aina, ei joka päivä, mutta toisinaan konetta ei pysty sen takia käyttämään ollenkaan. Uudelleen käynnistäminen ei onnistu. Konetta on yritetty käyttää linuxilla (tikulta), jolloin vipeltämisongelmaa ei ole havaittu. Toisaalta voi olla, että kone ei ole silloin vaan ollut sillä tuulella.

Mitenhän tämän rakkineen kanssa kannattaisi toimia? Kuulostaako enemmän ajuriongelmalta vai rautavialta?

J_Ahava

 • Ylläpitäjä
 • *****
 • Viestejä: 2422
  • Profiili
  • Kaikki kannettavista.
  • Sähköposti
Vs: Asus x550xj, ajuriongelmia vai fyysinen vika
« Vastaus #1 : 08.03.17 - klo:08:57 »
Hei,

Ikävä kuulla, että sinulla on ollut ongelmia ostamasi Asus-kannettavan kanssa! Onko koneessasi ollut alunperin Windows 8.1 käyttöjärjestelmä, joka on myöhemmin päivitetty Windows 10:een? Mikäli näin on, kannattaa kokeilla palauttaa Windows 8.1 koneeseen, jos siitä olisi apua kuvaamiisi ongelmiin. Näin saadaan ainakin seulottua Windows 10:een liittyvät ongelmat pois laskuista.

Mikäli langattoman verkkokortin ja tasohiiren laiteajuripäivitykset, eikä Windows-version vaihtaminen tuo ongelmiin apua, vika on todennäköisesti rautapohjainen ja kone tulisi huoltaa Asusin takuuhuollossa. Asusin takuuhuolto toimii nouto-palautus periaatteella, eli vikaantunut laite noudetaan sinulta ja palautetaan korjattuna takaisin yleensä 1-2 viikon kuluessa. Voit tilata takuuhuollon puhelimitse numerosta 09-693 79 690. Soittaessasi tukeen, varaa esille koneesi sarjanumero, joka löytyy koneen pohjasta.
www.kannettavatietokone.fi - kannettavien asiantuntija verkossa

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21