Hae kaikista

Parhaat ilmaisohjelmat, joita et edes tiennyt tarvitsevasi…

Voi mitä herkkuja datamaailman velhot ovatkaan meille loihtineet! Tarjolla on tehokasta ja elämää helpottavaa työskentelyä ilman hintalappua ja mikä parasta: laadusta ei tarvitse tinkiä tippaakaan.

Kokosimme teille tähän blogiteksiin ilmaisohjelmien parhaat eri kategorioista:

  • Internet ja tietoturva
  • Tekstinkäsittely ja toimisto
  • Kuvankäsittely ja grafiikka
  • Ääni
  • Viestintä ja yhteydenpito

Tutustu ja kokeile!

Parhaat ilmaisohjelmat netin selailuun ja tietoturvaan

Google Chrome -selain

Google Chrome on nopea ja pitkälle kehittynyt internet-selain, joka on saatavilla kaikille käyttöjärjestelmille. Chromen vahvuuksia ovat erityisesti tietojen synkronoinnin helppous eri laitteiden välillä ja erittäin kattava (”plug-in”) lisäosavalikoima, josta löytyy paljon tuottavuutta entisestään parantavia laajennuksia selaimen perustoimintoihin. Chrome tarjoaa myös työkaluja salasanahallintaan tai vaikkapa taustateemojen vaihteluun. 
Jos Chromeen kirjautuu oman Google-tilin kautta, synkronoi se kirjanmerkit, selaushistorian, salasanat ja asetukset kaikilla laitteilla. Selain tukee useita välilehtiä ja ikkunoita, joten useiden sivustojen hallinta onnistuu samanaikaisesti. 

Saatavilla Windowsille, macOS:lle Linuxille iOS:lle ja Androidille. Lataa Google Chrome ilmaiseksi täältä.



Proton VPN -palvelu

Proton VPN tarjoaa vahvan suojauksen ja yksityisyyden verkossa. Taustayritys on Proton Technologies, joka on tunnettu myös ProtonMail-sähköpostipalvelustaan. Protonilla ei ole datakattoa, joten selaus ja suoratoisto sujuvat ilman rajoituksia. Voimakkaat salausprotokollat varmistavat korkean turvallisuustason ja lisäksi Proton VPN on helppokäyttöinen - käyttöliittymä on yksinkertainen ja sopii hyvin sekä aloittelijalle että kokeneille käyttäjille.

Proton VPN:llä salaat identiteettisi internetissä ja voit valita sijaintisi yli 90 valtion valikoimasta. Proton VPN toimii myös striimauspalveluiden kanssa, joiden valikoima vaihtelee maittain ja maanosittain. Saatavilla Windowsille, mac OS:lle ja Linuxille.

Protonilta löytyy myös maksullinen versio, joka tarjoaa lisää toiminnallisuutta ja palvelinvalikoimaa vaativimmille käyttäjille. Lataa Proton VPN ilmaiseksi täältä.

 

Bitwarden -salasanamanageri

Bitwardenilla voi tallentaa ja hallinnoida salasanoja eri palveluissa. Bitwarden käyttää avointa lähdekoodia, jonka ansiosta sen turvallisuus on helposti tarkistettavissa ja varmistettavissa. Yksityisyys on turvassa, sillä Bitwarden ei säilytä pääsyä pääsalasanaan, joten vain käyttäjä itse voi käyttää tietojaan.

Bitwardenin avulla voi varmistaa, että kaikki verkkotilit ja arkaluonteiset tiedot ovat suojattuja ja helposti hallittavissa. 

Tietojen synkronointi eri laitteiden välillä onnistuu ja ohjelmasta löytyy tuki myös kaksivaiheiselle tunnistautumiselle. Saatavilla Windowsille, macOS:lle ja Linuxille. Lataa Bitwarden ilmaiseksi täältä.


 

Parhaat ilmaisohjelmat tekstinkäsittelyyn ja toimistoon

LibreOffice -toimistosovellukset

LibreOffice on täysverinen maksullisen Microsoft Officen korvike sisältäen työkalut mm. tekstinkäsittelyyn, taulukkolaskentaan ja esitysten tekoon. Saatavilla Windowsille, macOS:lle ja Linuxille. LibreOffice on avoimen lähdekoodin ohjelmisto eli se on paitsi ilmainen käyttää, myös tarjoaa mahdollisuuden kehitystyöhön kaikille yhteisönsä jäsenille. 

LibreOfficen keskeisimmät ominaisuudet ovat Writer, joka on tekstinkäsittelyohjelma, joka tarjoaa kaikki tarvittavat työkalut asiakirjojen luomiseen ja muokkaamiseen. 

Calc on taulukkolaskentaohjelma, joka tukee erilaisia kaavoja, funktiota ja tietojen visualisointia. Vertautuu helpoiten tutumpaan Exceliin.

Impress on helppokäyttöinen esitysgrafiikkaohjelma ja Draw vektorigrafiikkaohjelma, jolla voi luoda kaavioita tai logoja. Base on tietokantaohjelma ja Math työkalu matemaattisten kaavojen kirjoittamiseen ja muokkaamiseen. 

LibreOffice tukee laajaa valikoimaa tiedostomuotoja, mukaan lukien Microsoft Office -tiedostot, joten asiakirjojen avaaminen ja tallennus onnistuu eri muodoissa. Lataa LibreOffice ilmaiseksi täältä.

 

Microsoft OneNote -muistiinpanot

Nykyään täysin maksuton Microsoft OneNote on erittäin kattavilla ominaisuuksilla varustettu muistiinpanosovellus, jolla voi luoda ja synkronoida muistiinpanot helposti eri laitteiden välillä. 

OneNoten avulla on siis mahdollista pitää kaikki tärkeä tieto yhdessä paikassa helpon ja intuitiivisen käyttöliittymän avulla.  Saatavilla Windowsille ja Mac OS:lle. Lataa Microsoft OneNote ilmaiseksi täältä.




Notepad++ -tekstieditori

Notepad++ korvaa Windowsiin sisällytetyn ja ominaisuuksiltaan hyvin rajoittuneen muistiosovelluksen huomattavasti kattavammilla ominaisuuksilla. Saatavilla vain Windowsille.

Notepad++:lle on saatavissa laaja valikoima lisäosia ja laajennuksia, joiden avulla editorin mukauttaminen tarpeen mukaan onnistuu. Näitä voi ladata ja asentaa suoraan ohjelman sisällä olevasta Plugin Managerista. 

Ohjelma on kevyt ja nopea, joten se ei kuormita järjestelmää ja toimii sujuvasti myös vanhemmilla laitteilla. Se tunnetaan myös nopeudestaan ja vakaudestaan sekä käyttäjäystävällisyydestään. Notepad++ on avoimen lähdekoodin editori, joten ilmaisuuden ohella se mahdollistaa yhteisön tekemät parannukset ja laajennukset. Lataa Notepad++  ilmaiseksi täältä.


 

Kuvankäsittely ja grafiikka

GIMP -kuvankäsittely 



GIMP on ilmainen kuvankäsittelyohjelma, joka tarjoaa lähes samat ominaisuudet kuin maksullinen Adobe Photoshop. GIMP tarjoaa laajan valikoiman työkaluja kuvien muokkaamiseen, kuten rajaamiseen, skaalaamiseen, maalaamiseen, kloonaamiseen ja tekstien lisäämiseen. GIMP tukee kerroksia ja maskeja, mikä mahdollistaa monimutkaisten kuvanmuokkausten ja -efektien luomisen. GIMP sisältää ammattimaiseen lopputuloksen tekemiseksi hyvät värinhallintaominaisuudet, kuten värikorjaukset, sävyjen ja kylläisyyden säätämisen sekä monipuoliset suotimet ja efektit.

Ohjelman toimintoja voi laajentaa lukuisten laajennusten ja lisäosien avulla. Niitä on saatavilla GIMP-yhteisön kautta. GIMP tukee useita tiedostomuotoja, kuten JPEG, PNG, TIFF ja PSD, mikä mahdollistaa sujuvan työskentelyn eri projektien ja ohjelmien kanssa. 

Saatavilla Windowsille, macOS:lle ja Linuxille. Lataa GIMP ilmaiseksi täältä.

 


Blender – 3D-mallinnus ja animointi

Blender tarjoaa kattavat työkalut mm. renderöintiin, mallinnukseen ja animointiin. Sitä käyttävät sekä harrastajat että ammattilaiset useilta eri aloilta. Blender on suosittu 3D-taitelijoiden, pelinkehittäjien ja elokuvantekijöiden parissa. 

Blenderin animointityökalut mahdollistavat luurankoanimoinnin, keyframe-animaation ja paljon muuta, sillä pystyy luomaan elokuvamaisia animaatioita ja realistisia liikegrafiikoita.  Skulptaustyökalujen avulla voi muokata 3D-malleja kuin savesta, mikä on hyödyllistä erityisesti orgaanisten muotojen luomisessa. Blenderissä on integroitu videoeditori, jonka avulla voi leikata ja muokata videoita, lisätä tehosteita ja ääniraitoja. 

Ohjelma tukee myös erilaisia fysiikkasimulaatioita, kuten nesteiden, savun, hiukkasten ja jäykän kappaleen simulaatioita, jotka auttavat luomaan realistisia efektejä. 

Saatavilla Windowsille, macOS:lle ja Linuxille. Lataa Blender ilmaiseksi täältä.

 


Shotcut -videoeditointi

Ilmainen videoeditointiohjelma kattavilla ominaisuuksilla, joka sopii sekä aloittelijoille että kokeneille videontekijöille. Shotcut tukee laajaa valikoimaa video- ja äänitiedostomuotoja, joten useiden eri formaattien tuominen ja vieminen onnistuu ilman muuntamisen tarvetta. Ohjelma tarjoaa perusleikkaus- ja muokkaustyökalut sekä edistyneemmät ominaisuudet, kuten aikajanan muokkauksen, moniraitaeditoinnin ja tarkat leikkaustyökalut. 



Shotcut sisältää videoefektejä ja suotimia, joiden avulla voi säätää värejä, lisätä tekstiä, parantaa kuvanlaatua ja luoda erilaisia visuaalisia efektejä. Ohjelmasta löytyvät myös tehokkaat äänityökalut, kuten äänen normalisoinnin, suodattimet ja sekoitusominaisuudet, joten ääniraitojen muokkaus käy yhtä helposti kuin videokuvan muokkaus. 

Ohjelmasta löytyy tuki lukuisille eri videoformaateille. Saatavilla Windowsille, macOS:lle ja Linuxille. Lataa Shotcut ilmaiseksi täältä.


 

Ääni

Audacity -äänieditori



Audacityllä voit nauhoittaa ja editoida äänitiedostoja ja tallentaa ne helposti haluamassasi muodossa. Se mahdollistaa äänen nauhoittamisen useista eri lähteistä, kuten mikrofonista tai tietokoneen sisäisestä äänilaitteesta. Äänitiedostojen tuominen ja vieminen onnistuu eri formaateissa, kuten Wav, MP3, AIFF tai Ogg Vorbis.



Työskennellä voi useiden ääniraitojen kanssa samanaikaisesti, jolloin myös monimutkaisten ääniprojektien hallinta ja muokkaus sujuu. Audacity tarjoaa perusleikkaus- ja -muokkaustyökalut, kuten leikkaamisen, kopioinnin, liittämisen ja poistamisen, sekä edistyneemmät ominaisuudet, kuten äänen venytyksen ja nopeuden säädön. Spektrinäyttö helpottaa äänen tarkassa analysoinnissa ja muokkaamisessa. Audacity sisältää valikoiman äänenparannustyökaluja ja efektejä, kuten taajuuskorjaimen, kompressorin, kaiun ja kohinanvaimennuksen. 

Saatavilla Windowsille, macOS:lle ja Linuxille. Lataa Audacity ilmaiseksi täältä.


 

Viestintä ja yhteydenpito

Zoom -etäpalaverit

Zoomilla voi järjestää etäpalaverit jopa sadalle osallistujalle täysin maksuttomasti. Se tukee HD-laatuista videota ja ääntä, mikä tekee kokouksista sujuvampia ja miellyttävämpiä. Zoomissa voi jakaa näytön tai tiettyjä sovelluksia muiden osallistujien kanssa, mikä helpottaa esitysten, dokumenttien ja muiden materiaalien jakamista ja tarkastelua reaaliaikaisesti. 

Zoom mahdollistaa kokousten ja webinaarien tallentamisen pilveen tai paikallisesti, joten niihin voidaan palata myöhemmin tai jakaa ne muiden kanssa. Kokouksen aikana on myös mahdollista käyttää chat-toimintoa viestien lähettämiseen kaikille osallistujille tai yksittäisille henkilöille, mikä helpottaa kommunikaatiota ja tiedon jakamista. 

Zoomin avulla voi käyttää virtuaalisia taustoja ja suodattimia, jotka voivat lisätä mukautusmahdollisuuksia kokouksiin. Hauskuutta jopa..:)

Saatavilla Windowsille, macOS:lle ja Linuxille. Lataa Zoom ilmaiseksi täältä.

 


Discord -chat ja videopuhelut 

Discordia käyttävät miljoonat ihmiset ympäri maailman chattaamiseen sekä ääni- ja videopuheluihin yksityisesti tai ryhmissä. Discord mahdollistaa omien palvelimien luomisen, joihin voi lisätä eri aiheille omistettuja kanavia. Tämä helpottaa keskustelujen järjestämistä ja yhteisöjen hallintaa.  Discordin avulla voi myös luoda erilaisia rooleja ja määrittää käyttäjille erilaisia oikeuksia, mikä auttaa hallitsemaan yhteisön jäsenten pääsyä eri kanaville. 

Discordin avulla voi jakaa näytön tai suoratoistaa pelisessioita tai muita aktiviteetteja reaaliaikaisesti. Yhtä lailla kuvien, videoiden tai muiden tiedostojen jakaminen onnistuu keskustelujen kautta.  Discord tukee monenlaisia botteja ja integraatioita, joiden avulla voi lisätä toiminnallisuuksia, kuten pelitilastoja, musiikin toistoa ja moderointityökaluja. 

Saatavilla Windowsille. macOS:lle ja Linuxille. Lataa Discord ilmaiseksi täältä.

 


Signal -pikaviestintä

Signal on pikaviestisovellus, joka on tehty suojelemaan yksityisyyttäsi. Kaikki Signalin kautta lähetetyt viestit ja puhelut salataan joka hetki, joten se tarjoaa turvallisen alustan tekstiviesteille, ääni- ja videopuheluille sekä ryhmäkeskusteluille. 

Signal käyttää vahvaa end-to-end -salausta kaikissa viesteissä ja puheluissa, mikä varmistaa, että vain viestin lähettäjä ja vastaanottaja voi lukea viestit. Signal tarjoaa myös mahdollisuuden lähettää viestejä, jotka tuhoutuvat itsekseen tietyn ajan kuluttua, mikä lisää yksityisyyttä entisestään. 

Signal on vahvaa tietoturvaa arvostavien viestintäsovellus, jolla voi lähettää ja vastaanottaa kuvia, videoita, ääniviestejä ja muita tiedostoja turvallisesti ja käyttäjäystävällisesti.

Saatavilla Windowsille, macOS:lle ja Linuxille. Lataa Signal ilmaiseksi täältä.



Jos tarvitset ohjelmien pyörittämiseen uusia tai uudenveroisia käytettyjä koneita, käänny puoleemme, autamme löytämään Sinua parhaiten palvelevan hetkessä!

Tutustu valikoimaamme, lue ostajan opassoita tai meilaa.