Hae kaikista

Miksi käytetty yrityskannettava on järkevä vaihtoehto?

Laatukannettava on nimensä mukainen

Maailman ensimmäinen tietokone (Eniac, valmistui 1945) painoi yli 27 000 kiloa. Sitä ei niin vain kanniskeltu. Koneet ja niiden käyttötavat kehittyvät ja nyt, melkein 80 vuotta ensimmäisen koneen käynnistämisen jälkeen ollaan siinä vaiheessa, että koneita todellakin kannetaan. 

Tämän hetken kehitystrendi on kierrätys - sama kone palvelee useaa eri käyttäjää. Vähän kuten autoissa: laadukkaimmat kestävät käyttöä isältä pojalle tai tietokoneissa ehkä useammin pojalta isälle.

Meillä kannettavatietokone.fi:ssä vaihtokone tarkoittaa korkealaatuista, yrityskäytössä toiminutta ammattitason konetta. Ne ovat rakenteelliselta laadultaan jämäköitä ja uutena yleensä 1500 - 4000 € hintaluokassa. Keskiverto-ostajalle ne ovat usein liian kalliita uutena, mutteivät enää vähän käytettynä.

Kestokäyttöä kertakäytön sijaan

Käytettyjen kannettavien kauppa on kovassa nosteessa. Jos haluaa vaikkapa alle 500 eurolla hyvän koneen, saa vastinetta rahalleen enemmän, kun valitsee uuden heppoisen markettikoneen sijaan käytetyn laatukannettavan. Tämän hintaluokan kannettavat ovat uutena vaatimattomia, varsinkin rakenteelliselta laadultaan. Voisi melkein sanoa, että ne ovat kertakäyttökoneita.

Parhaat koneet päältä. Takuulla.

Kannettavatietokone.fi valitsee vaihtokoneistakin vain parhaat. Ne huolletaan ja niille myönnetään aina uutta vastaava tai jopa parempi takuu.

Uusi vai käytetty auto? Uusi vai käytetty tietokone? Neljä pätevää syytä hankkia laadukas vaihtokone:

1.    Rakenteellinen laatu

Yrityskannettavat ovat useimmiten alumiini- tai magnesiumrungolla sekä metallisaranoilla varustettuja. Ne sekä tuntuvat että näyttävät laadukkailta ja kestävät hyvin kolhuja tai kulutusta.

Markettikoneet ovat sitä vastoin yleensä valmistetut heppoisesta ”puutarhatuolimuovista”, joka ei tunnu laadukkaalta kädessä ja kestää huonosti arjen kolhuja. Koneiden näytön saranointi on myös usein muovinen, joten saranoille ei voi ennustaa kovinkaan pitkää käyttöikää.

2.    Käyttöergonomia

Yrityskoneissa näppäimistö on suunniteltu työkseen kirjoittavien tarpeisiin ja se tarjoaa hyvän kirjoitustuntuman. Hiirilevy on myös huomattavasti tarkempi ja painikkeiden tuntuma napakampi. Yrityskoneissa näyttöpaneeli on usein tyypiltään IPS-paneeli, joka tarjoaa hyvät katselukulmat ja väritoiston. Jäähdytysjärjestelmissä on käytetty kuparia, joka siirtää lämmön paljon paremmin prosessorilta tuulettimille.

Markettikoneiden näppäimistö on tuntumaltaan löysä, eikä siinä ole napakkaa, hyvän kirjoitustuntuman tarjoavaa vastetta. Hiirilevy on myös epätarkka ja hiirilevyn painikkeiden tuntuma heikko. Markettikoneissa kompromisseja on usein tehty myös jäähdytysjärjestelmissä ja näytön laadussa. Nämä koneet kuumenevat, niiden tuulettimet suhisevat häiritsevästi ja näyttöpaneeli on väritoistoltaan kalpean harmahtava.

3.    Odotettu käyttöikä

Yrityskoneisiin akkuja ja muitakin varaosia on saatavilla pitkään. Yleensä näiden laitteiden varaosien saanti on taattu jopa 10 vuodeksi eteenpäin. Akkuja saa ostettua laitevalmistajan alkuperäisinä varaosina, joten ne ovat laadullisesti alkuperäisakkuja vastaavia.

Markettikoneisiin saa yleensä todella heikosti varaosia. Tämä on erittäin ongelmallista erityisesti kuluvien osien, kuten akun kohdalla. Kun markettikoneen akku on kulunut loppuun, uutta ei yleensä enää saa – ainakaan alkuperäisosana. Tällöin vaihtoehtona on käyttää kannettavaa kokonaan ilman akkua tai hankkia tarvikeakku. Tarvikeakkuja hankittaessa tulee olla tarkkana, koska joidenkin akkujen on raportoitu aiheuttavan jopa tulipalovaaraa!

4.    Ekologisuus

Ekologisuus ja hinta-laatusuhde ovat monen käytetyn tietokoneen ostajan mielessä. Uuden vaatimattoman kannettavan saa kaupan hyllyltä nykyään halvalla, mutta laitteen käyttöikä saattaa olla pahimmillaan vain pari vuotta. Sen jälkeen on hankittava jälleen uusi ja vanha päätyy energialaiteromuksi. Tällainen kertakäyttökone kuluttaa yhtä paljon luonnonvaroja, kuin laatukannettava, joka voi palvella hyvin kahta tai jopa kolmea käyttäjää elinkaarensa aikana. Käytetty laatukannettava onkin todellinen ekoteko nykymaailmassa, jossa jokaisen kuluttajan ja yrityksen tulisi miettiä myös omaa hiilijalanjälkeään.

Tässäkin perinteinen autovertaus on yleensä helpointa ymmärtää. Jos käytettävissä on vaikkapa 20 000 euroa rahaa autoon, moni hankkii mieluummin käytetyn laatumerkin, joka on tehty kestämään.

Löydä sopiva kone itsellesi kätevästä hakupalvelustamme

Youtube: Mitä ovat käytetyt yrityskannettavat?

Juhani kertoo ja näyttää videolla, mitä eroa on laadukkaalla yrityskannettavalla sekä "markettiläppärillä".